open-navfaktor-logo
search
Kolaps
Dobro jutro, ministre Šteta, ovako jutros izgleda izmjena saobraćaja u Sarajevu zbog tramvajske pruge
Gužve u saobraćaju, gužve na autobuskim stajališta, ljudi zbunjeni, konfuzija, jutrošnja je slika Sarajeva na potezu od Ilidže do Čengić Vile. Razlog je što je Ministarstvo saobraćaja na čelu sa Adnanom Štetom odlučilo da radove na izmjeni tramvajske pruge u decembru, proširi od Nedžarića do Remize, a do sada se "radilo" od Ilidže do Nedžarića.
29.11.2021. u 09:12
get url
text
Gužve u Sarajevu

Tako se sada građani autobusima voze od Ilidže do Čengić Vile i onda presjedaju na tramvaj, a do sada su se vozili autobusima od Ilidže do Nedžarića.

Prilikom ove odluke očigledno je da su zanemareni jutarnji saobraćajni kolapsi od Ilidže prema Baščaršiji. Međutim, iz Kantona Sarajevo je najavljeno da će autobusi radnim danima od Ilidže do Čengić Vile voziti svakih pet minuta, devet. Mogu oni izaći na cestu, a koliko će im trebati od stanice do stanice, to niko tačno ne zna.

- Ma evo idem pješke, ne mogu čekati autobus, gužve su velike. I autobus vozi malo-malo pa stane, ne može zbog gužve u saobraćaju. Mislim da se samo ovdje može dogoditi da se radovi započnu tokom zime, u decembru! Kako će raditi po snijegu i ledu? Nisu uspjeli od augusta na dijelu od Ilidže do Nedžarića da nešto konkretno urade, a kako će sada. Ovo je maltretiranje građana, ništa drugo. Volio bih da se kantonalni ministri voze gradskim prijevozom - govori nam stariji Sarajlija.

Podsjećamo, rekonstrukcija tramvajske pruge u Sarajevu počela je 26. augusta ove godine, u njenoj prvoj fazi na relaciji Ilidža - Nedžarići do sada su urađena ispitivanja, iskopavanja, nasipi, radovi na odvodnji i prikupljena je dokumentacija za materijale!?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.