- To su bezobrazne tvrdnje. Što se tiče primjedbi, ja sam ponudio, tražite koju hoćete. Ovo je odlična vakcina. Nije problem u tome već u tome da uvijek kada sam ja u pitanju postoji neko ko će osporiti moje namjere - poručio je Vučić.

O tvrdnji Turković govorio je i Dodik. On je njenu izjavu ocijenio kao nepotrebnu.

- Kada Predsjedništvo BiH, koje je jedino zaduženo za vanjsku politiku, razgovara ovdje sa predsjednikom Srbije, onda se pojavi ministrica koja daje glupu izjavu, koja nije prva i nije jedina. Veoma je poznata po tome na koji način reaguje po pitanju odnosa u samoj BiH. Ovo ne doprinosi ničemu. Izjava je glupa i nepotrebna i u tom pogledu ne ide na fonu onoga o čemu smo razgovarali da razvijamo bolje odnose – kazao je on.

Nadovezao se i na pitanje o tome da li Srbija radi posao Evropske unije, te istakao da ako Evropa nešto učini, pa i manje, da se to pravi viješću koja traje mjesecima, a da kad Srbija pokaže solidarnost, onda se stvara sumnja.

- Ona neće biti korisnik te vakcine, pošto znamo njene stavove o tome, ali ne treba sprečavati druge ljude, a pogotovo zdravstvene radnike koji znaju opasnosti ovog virusa - rekao je Dodik.