open-navfaktor-logo
search
Mrkonjić Grad
Dodik ga dočekao uprkos smrti oca: Vučić izjavio da se zalaže za saradnju sa svima
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mrkonjić Gradu da je neophodna saradnja njegove zemlje i entiteta Republike Srpske, te najavio pomoć, posebno na otvaranju novih radnih mjesta i ulaganja u obrazovanje.
29.01.2020. u 10:06
get url
text

Nakon što je u Mrkonjić Gradu danas posjetio Gimnaziju i Mašinsku školu, za koje će Srbija izdvojiti 600.000 KM za opremanje računarima i CNC mašinama, najavio je i ulaganja u infrastrukturu, dok će tokom dana u Drvaru biti otvoren pogon srbijanske firme "Yumco", u kojem će posao dobiti 100 radnika.

- Možemo da živimo u različitim državama, ali mi smo jedan te isti narod, gdje god da živimo... – rekao je Vučić u svom obraćanju okupljenim građanima izrazivši podršku i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Rekao je da se zalaže za saradnju sa svima, ali i očuvanje srpskog identiteta, kao i da je Srbija danas "sve snažnija", u čemu ima i podršku RS-a.

- Ništa tuđe nećemo, ali smo kao narod prošli kroz toliko tragedija da nikome više nećemo dozvoliti da nas protjeruje sa svojih ognjišta, nema više "Oluja", traktora u srpskoj budućnosti, već radnih mjesta, škola, obnovljenih domova zdravlja, vrtića punih djece, onih koji gledaju u budućnost. Protiv nikoga nemamo ništa da kažemo, jedino da vas volimo i poštujemo, i sve hoćemo zajedno sa svima drugima, samo nas pustite da budemo svoji na svome i čuvamo svoje ime i prezime, vjeru - rekao je srbijanski predsjednik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, uprkos tome što mu je sinoć preminuo otac, dočekao je Vučića. Dodik je rekao da je važna Vučićeva posjeta toj lokalnoj zajednici te da u tome, kako je ustvrdio, samo zlonamjerni vide nešto pogrešno. Entitetska predsjednica Željka Cvijanović ukazala je na dobru saradnju RS-a i Srbije u korist građana. Vučić je zahvalio Dodiku na prisustvu tokom ove posjete, iako ima smrtni slučaj u porodici.

Posjeti predsjednika Srbije Mrkonjić Gradu prisustvovao je i premijer RS-a Radovan Višković i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, a održan je i sastanak s privrednicima. Tokom dana predviđena je Vučićeva posjeta Drvaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.