open-navfaktor-logo
search
Ko se "pravi Englez"
Dodik Ivaniću: Prodao si se Britancima, izvini se Vučiću
Niko nije ni očekivao da Mladen Ivanić izađe pred javnost Republike Srpske i prizna da je saradnik engleske obavještajne službe, konstatovao Dodik
29.09.2018. u 10:44
get url
text
Milorad Dodik i Mladen Ivanić

Nakon što je Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, javno pozvao je predsjednika bh. entiteta RS, Milorada Dodika, da iznese dokaze, ako ih ima, u miješanje stranaca u izborni proces u BiH,  te navode o dolasku 40 britanskih obavještajaca u BiH i ulaganju 40 miliona maraka u destabilizaciju RS, nazvao predizbornom pričom, burno je reagovao Milorad Dodik.

Dodik je, preonsi RTRS,  poručio kako nije ni očekivao da Ivanić pred javnosti prizna da je saradnik engleske obavještajne službe, ali je očekivao da će se bar izviniti Srbiji zbog optužbi da se miješa u izbore u BiH.

Ivanić je, naime, rekao da od predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, također očekuje dokaze za izrečene tvrdnje o miješanju stranih ambasada u izbore.

- Zaista nemam dokaze da se iko miješa. Volio bih da neko drugi kaže da ima. Moja svojevremna izjava je bila da niko ne treba da se miješa. Pa ni Srbija. I dalje mislim da niko ne treba da se miješa u naše izbore, pa ni Srbija. Ako se neko u tome nađe, šta ja tu mogu - rekao je Mladen Ivanić.

 Dodik je uzvratio da Ivanić licemjerno traži dokaze, kako bi na taj način prevario građane u Republici Srpskoj.

- Toliko se trudio da zaštiti svoje mentore iz Velike Britanije, da je čak demantovao i samog ministra odbrane te zemlje koji je potvrdio da ta država šalje vojnike, odnosno obavještajce u BiH i da ih šalje zbog izbora. Ivanić se i dalje pravi Englez, po svom starom običaju. Јe li mu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao dokaze da Obavještajno-sigurnosna agencija BiH nelegalno prisluškuje rukovodstva Srbije i Republike Srpske, pa šta je tim povodom učinio, i nakon toga još javno lagao da nema dokaze. Zna Ivanić veoma dobro i ko je došao u Republiku Srpsku i zašto je došao i ko je sve iz Saveza za pobjedu uključen u tu operaciju. Iskreno, niko nije ni očekivao da Mladen Ivanić izađe pred javnost Republike Srpske i prizna da je saradnik engleske obavještajne službe. Ali smo očekivali da ima bar još malo obraza, da nije sve prodao Britancima, pa će prokometarisati ili se izviniti za lažne optužbe koje je iznio na račun Srbije i predsjednika Vučića o navodnom miješanju u izborni proces u Srpskoj čime je samo natovario dodatni teret i problem našem narodu - rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.