open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Dodik o sastancima u Briselu: Ovo je bio dobar dan za nas, bilo je uspješno
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u Briselu da je zadovoljan obećanjem zvaničnika Evropske unije da će BiH sljedeće godine najvjerovatnije dobiti kandidatski status.
30.09.2020. u 17:02
get url
text

Nakon sastanka članova Predsjedništva sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem, komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varhelyijem i potpredsjednikom Evropske komisije zaduženim za spoljne poslove Josepom Borellom Dodik je rekao da je ohrabren i prijedlogom novog pristupa rješavanju migrantske krize i ekonomskom podrškom za infrastrukturne projekte.

- Paket ekonomske podrške, koji se usaglašava i trebao bi ovdje biti usvojen sljedeći utorak, podrazumijeva izgradnju komunikacija, autoputeva, željeznica, plinovoda između glavnih gradova zemalja zapadnog Balkana. Bit će određeni i koridori, pa ćemo i mi uskoro početi da pripremamo dokumentaciju za te projekte. Utvrđeno ih je 18 za cijeli Zpadni Balkan - naveo je Dodik.

Utvrđena je i nova migrantska politika.

- To znači zadržavanje migranata na granicma i izbacivanje svih koj su se ovdjee zatekli bez osnova - pojasnio je Dodik na konferenciji za novinare nakon održanih sastanaka u Briselu.

Cijelu izjavu pogledajte u videu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.