open-navfaktor-logo
search
Mrkonjić Grad
Dodik poručio: Nema bosanskih Srba, svi Srbi su jedan narod okupljeni oko SPC-a
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mrkonjić Gradu da su svi Srbi jedan narod. Poručio je da nema bosanskih Srba jer su svi Srbi, gdje god živjeli, dio istog naroda.
29.01.2020. u 13:54
get url
text

On je pozvao srpski narod na jedinstvo i očuvanje identiteta, ističući da su podjele neprihvatljive. Naglasio je da je važno da Srbi sačuvaju svoj identitet čuvanjem jezika, pisma, vjere, krsne slave.

- To je činila i danas čini Srpska pravoslavna crkva kao narodna crkva, omogućivši da se očuva srpski identitet u katastrofalnim uvjetima za naš narod - rekao je Dodik.

Podsjetio je na dešavanja u Crnoj Gori, ističući da bez Srpske pravoslavne crkve nema ni srpskog naroda.

- Neka živi vječno Srpska pravoslavna crkva - poručio je Dodik.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je došao u Mrkonjić Grad za pomoć i podršku Republici Srpskoj.

- Naravno da su novčana sredstva važna, ali poruka koja se šalje posjetom gospodina Vučića za nas su važnija više nego bilo koji novac. Nama mnogo znači da predsjednik Srbije dođe ovdje i da bude zajedno sa nama, da zajedno promovišemo naše osnovne narodne vrijednosti, da smo okupljeni oko ideja koje su nama važne, oko naše Republike Srpske i Srbije, Srpske pravoslavne crkve koja mora ostati jedinstvena na svim prostorima, pa i u Crnoj Gori - naveo je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.