Formiranje vlasti

Dodik se ne može kontrolisati pred kamerama: "Bakir kaže: 'Neće nama entiteti...' Nego će to Allah uređivati?"

Objavljeno: 17.10.2019. u 12:10

Bakirova vizura Bosne i Hercegovine je takva - ne postoji Republika Srpska, ocijenio je Dodik

-Bosna i Hercegovina nije u "statusu quo", ona je u stagnaciji i raspadanju - ocijenio je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). 

Reakcija je to na izjavu Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), koji je između ostalog rekao  da će situacija ostati "status quo", sve dok SNSD ne odluči prihvatiti da entitet ne može komandovati državi.

- Da ne može rasturiti ustavno-pravni konstrukt države BiH, da se ima poštovati Ustav, da se ima poštovati vladavina zakona i svih strategija za koje su i oni svojevremeno digli ruke – rekao je jučer Izetbegović.

Komentirajući izjavu predsjednika SDA, Dodik je ocijenio kako "raspadanje BiH ne može niko spriječiti". 

-Bakirova vizura Bosne i Hercegovine je takva - ne postoji Republika Srpska. Jer kaže: "Neće nama entiteti...". Razumijete? Nego će to neko drugi? Nego će to Allah uređivati? A ne recimo realan politički dogovor - bio je Dodikov komentar na RTRS-u. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije