open-navfaktor-logo
search
Povod godišnjica Dejtona
Dodikov novi monolog: Pominjao Genschera, Njemačku podsjetio na svjetske ratove, BiH nazvao kolonijom
Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, izjavio je da je potpisivanje Dejtonskog sporazuma poseban dan u historiji ovog prostora i naroda.
21.11.2021. u 14:36
get url
text

On je danas održao svojevrstan monolog na na press-konferenciji, koja je održana u zgradi Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci. Tako je pominjao i Hans-Dietrich Genschera, Njemačku i njenu ulogu u oba svjetska rata, održao lekciju šefu diplomatije te države, a nezaobilazna tema bio je i visoki predstavnik, strane sudije u Ustavnom sudu BiH...

VEZANI TEKST - Dodik pisao šefu njemačke diplomatije: Stavove formirate na osnovu glasina, javni istupi su vam neozbiljni

- Danas je BiH međunarodni protektorat koji sa vremena na vrijeme liči na koloniju zapadnih zemalja. Danas je Bosna i Hercegovina jedina zemlja kolonija u Evropi – između ostalog je rekao Dodik.

Dodao je da govori u ime Srba, ali i da vidi da su i Hrvati nezadovoljni.

- Govore nam da trebamo da budemo dio reformi, a to za Srbe znači prevara. U svemu ovome ušli smo u jedan začarani krug u kojem djeluje da nema izlazi. Samo propisujte sankcije, to govori o vašoj nemoći, a ne moći – rekao je Dodik koji je na kraju poručio da ide danas na važan put o kojem će se čuti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.