open-navfaktor-logo
search
Vanredno obraćanje
Dodikov sestrić: Borac je oštećen, to graniči sa čudom, hoće li reagovati Begić i Džemidžić
Napravljen je određeni pritisak, stvorena je negativna priča oko penala koji su za nas dosuđeni, pogotovo oko onog u duelu sa Radnikom, kaže Zeljković
23.11.2019. u 19:45
get url
text

Fudbaleri banjalučkog Borac remizirali su večeras protiv Zrinjskog u jednom od derbija 17. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borcu je u 49. minuti poništen gol koji je postigao Siniša Dujaković. Sudija Admir Šehović procijenio je da je fudbaler domaćeg tima bio u ofsajd poziciji i nakon dužih konsultacija sa pomoćnikom Dženanom Milićem nije pokazao na centar, nego je označio ofsajd.

VEZANI TEKST - Ispravna odluka sudija Šehovića i Milića: Evo zbog čega je poništen gol Borcu

To je izazvalo revolt kod čelnika Borca, pa je nakon utakmice vanredno obraćanje medijima imao predsjednik kluba Vico Zeljković, inače, prema pisanju medija, sestrić Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.

- Naravno da nije praksa da se poslije utakmice održava vanredna press-konferencija zato što glava zna da bude vruća. Mi smo svjesni da je sve ovo fudbal, da možemo i da pobijedimo i da izgubimo, ali i odigramo neriješeno, svaki rezultat prihvatamo normalno. Sa rukovodstvom Zrinjskog, sa Ivanom Beusom i Dankom Šulentom, imam korektan odnos i ne želim da ih uplićem u bilo šta. Želim u ovom slučaju da postavim pitanje predsjedniku Saveza Begiću i generalnom sekretaru Džemidžiću da li će ovog puta sazvati vanrednu sjednicu Sudijske komisije i kazniti sudije sa deset utakmica? Danas smo oštećeni, poništen nam je čist gol, jedan igrač Zrinjskog je dirao loptu i gol je potpuno regularan. Za kratko vrijeme smo dobili veliku broj poruka koje to potvrđuju. Napravljen je određeni pritisak prema Borcu, stvorena je negativna priča oko penala koji su za nas dosuđeni, pogotovo oko onog u duelu sa Radnikom. Mi smo danas oštećeni za pobjedu, za konačan ishod meča. Smatram da aršini treba da budu isti prema svima. Kad god nešto u Banjoj luci i Republici Srpskoj krene da se razvija, iz Sarajeva se to uruši. Vidjet ćemo kakva će biti reakcija Saveza, nakon nje i mi ćemo dalje postupati. Ovdje se ulaže mnogo novca, vremena i napora da bi se nešto uradilo. Ako nekome smetamo, ne moramo ni da igramo ovu ligu. Budite sigurni da smo ozbiljni ljudi, ne damo na sebe, ne diramo druge, ali nećemo dozvoliti da bilo u Banjoj Luci, pred našim navijačima, urušava sve što uradimo - rekao je Zeljković, prenosi zvanična stranica FK Borac.

U nastavku pogledajte kompletno izlaganje predsjednika Borca objavljeno na portalu SportSport.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.