Šta drugi kažu

Dogovor SNSD i HDZ-a BiH: Dugo oni sarađuju, šta je tu neočekivano

Objavljeno: 12.11.2018. u 15:15

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Enver Bijedić danas je u Sarajevu, komentirajući sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika i HDZ-a BiH Dragana Čovića, kazao da je to već viđeno

Bijedić: Nadam se da ostale stranke neće biti zakinute

- Nije to nešto što niko nije očekivao. Dugo oni sarađuju. Treba priznati da imaju dobar izborni rezultat, da imaju pravo da se organizuju i da prave neku vrstu koalicije kako bi se vlast što prije formirala - kazao je Bijedić.

Dodao je da, ukoliko bi ta njihova inicijativa išla ka bržoj implementaciji vlasti - "to je i dobro“.

- Nadam se da tu ostale stranke ili ostali politički subjekti neće biti zakinuti - kazao je Bijedić.

Delegacije SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođene stranačkim liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, razgovarale su danas u Istočnom Sarajevu o formiranju vlasti nakon Općih izbora.

Kako su predsjednici stranka kazali, više su nego zadovoljni ostvarenim rezultatima, jer su obje stranke osvojile više glasova nego u ranijim izbornim ciklusima, zbog čega su najavili da će zajednički raditi na formiranju vlasti od kantonalnog do državnog nivoa.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije