open-navfaktor-logo
search
Napustili zgradu
Dojavljeno da je bomba i u zgradi CIK-a
Dojava o navodno postavljenoj bombi stigla je danas i u Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine, potvrđeno je u CIK-u.
02.06.2022. u 10:25
get url
text
Policija ispred zgrade CIK-a

Kako nam je rečeno, napustili su zgradu. 

Članovi CIK-a trenutno imaju sastanak kolegija izvan sjedišta u Sarajevu. Za 10 sati bila je najavljena redovna sjednica Centralne izborne komisije BiH, ali ova dešavanja su to pomjerila.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo naknadno je saopćeno da je u 9.30 sati policiju Kantona Sarajevo obavijestio dežurni u Operativnom centru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH da su dobili dojavu "kako je putem e-maila na adresu Centralne izborne komisije zaprimljena dojava o prijetnji eksplozivnom napravom u zgradi pomenute institucije".

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo osiguravaju lokalitet na kojem se nalazi objekat na koji se odnosi zaprimljena dojava, dok će policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji s policijskim službenicima Uprave policije, obaviti KDZ pregled objekta i potom uviđaj pod nadzorom nadležnog tužilaštva - naveo je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.