open-navfaktor-logo
search
Delegacija u Trebinju
Dok u Crnoj Gori korona "divlja": Krivokapić na sahrani Atanasija ljubio krst, kovčeg i sliku
Odlazak delegacije Vlade Crne Gore na sahranu velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve u Bosnu i Hercegovinu usred epidemije predstavlja kršenje mjera koje je ta ista Vlada propisala.
09.03.2021. u 08:51
get url
text

Bez zvanične najave delegacija Vlade Crne Gore, predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem, prisustvovala je 6. marta sahrani episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija u Trebinju.

U delegaciji su bili i ministar finansija Milojko Spajić, ministrica prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i generalni sekretar Vlade Božo Milonjić. Sahrani su prisustvovali i predsjednici općina Budva i Herceg Novi, Marko Carević i Stevan Katić.

Iako su se na skupu, na kojem su kršene epidemiološke mjere, pojavili sa maskama, članovi delegacija su prilikom poklanjanja pokojniku skinuli maske, ljubili uokvirenu fotografiju, krst, kovčeg.

Episkop Atanasije Jevtić preminuo je u trebinjskoj bolnici od posljedica izazvanih koronavirusom. Preminuli je važio za tvrdu desnu struju unutar SPC-a.

Episkop Atanasije, između ostalog, podržavao je ratne zločince osuđene pred međunarodnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu, a također nije se ustručavao ni od ekstremističkih izjava o drugim narodima.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović pozvao je jučer Vladu Crne Gore da hitno i bez odlaganja zatvori granice zemlje i uvede najstrožije epidemiološke mjere.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore saopćit će nove mjere u srijedu, a kako su najavili, blizu su odluke o uvođenju lockdowna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.