open-navfaktor-logo
search
Adria Tour
Đoković govorio o dolasku u Sarajevo i egzibicionom meču s Džumhurom
Krajem maja najavljen je Adria Tour koji bi se trebao igrati u Beogradu, Zadru, Crnoj Gori i Banjoj Luci, a kao šlag na raju za ljubitelje tenisa u Bosni i Hercegovini trebao bi se desiti egzibicioni meč između Novaka Đokovića i Damira Džumhura.
05.06.2020. u 12:18
get url
text

Kako ranije najavila Fondacija Novaka Đokovića duel između srbijanskog i bosanskohercegovačkog tenisera planiran je za 5. juli u Sarajevu.

- Htio sam da putujem po regionu i ostvarim životnu želju, da zaigram na vrhuncu karijere pred ljudima u Srbiji i ostalim zemljama bivše Jugoslavije. Život je uredio da to bude baš sada kada sam prvi teniser svijeta - kazao je Đoković u razgovoru za TV Prva.

Cjelokupni događaj bit će sto posto humanitarnog karaktera, i dok je dobar bio programa vezan za početa Adria Toura u Beogradu poznat, još je nepoznanica gdje bi to Džumhur trebao ugostiti najboljeg tenisera svijeta.

Đoković je dodao da će tek u narednim danima zvanično biti saopćena informacija da stiže u Banju Luku i Sarajevo.

- Sve ide kako treba, još nije sto posto, ali nekoliko postotaka fali da objavimo da će na tim lokacijama biti taj događaj - istakao je Đoković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.