open-navfaktor-logo
search
Najbolji teniser svijeta
Đoković: Odobreno mi je izuzeće, nastupit ću u Australiji
Najbolji svjetski teniser Novak Đoković nastupit će na Australian Openu.
04.01.2022. u 11:53
get url
text

Vijest je objavio putem društvenih mreža. Sedmicama se nagađalo hoće li mu australske vlasti dopustiti nastup zbog činjenice da tamošnja pravila nalažu da svi koji učestvuju na turniru moraju biti vakcinisani.

- Ako ste teniser ili bilo koji drugi sportista koji dolazi kod nas, onda također imate odgovornost prema zajednici u koju ste dobrodošli. Stoga još jednom molimo sve teniske zvijezde da se pridržavaju mjera koje vrijede za sve stanovnike ili turiste u Viktoriji. To nije nikakva ucjena, već protokol za sigurnost našeg društva - rekao je nedavno Martin Pakula, ministar sporta savezne države Viktorija, gdje će se održati Australian Open.

Međutim, postoji i drugi način da se učestvuje na turniru, a to su opravdana doktorska izuzeća.

Nole je iskoristio tu mogućnost i opravdali su mu zahtjev da nastupi bez vakcinacije. Sam je to odlučio otkriti iako su iz Melbournea poručili da se svaki takav slučaj neće javno objaviti.

- Sretna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da njegujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. 

Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspješne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam živjeti i disati tenis narednih par sedmica. Hvala svima na podršci - napisao je Đoković na Instagramu.

Turnir u Melbourneu na rasporedu je od 17. do 30. januara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.