U situaciji kada su prekinute sve društvene aktivnosti u cijeloj Evropi i bh. reprezentativci se pridržavaju dobijenih uputa i vrijeme provode u svojim domovima.

Prof. dr. Reuf Karabeg, šef medicinskog tima bh. reprezentacije, pomno prati situaciju i može potvrditi da su svi naši igrači dobro.

- Pored personalne komunikacije pratimo i medije, posebno one u kritičnim zemljama i možemo potvrditi da su svi naši reprezentativci dobro.

Važno je naglasiti da su se i sami javljali i tražili više informacija o načinu zaštite, ponašanju, preventivi... I danas sam imao kontakte sa Pjanićem, a posebno sa Zukanovićem koji se, bez obzira na to što se osjeća dobro, nalazi u samoizolaciji. On je ranije stigao iz Italije u BiH i javio se nadležnom domu zdravlja.

Ranije smo već razgovarali sa Lulićem, Kolašincem, Džekom, znamo da su Krunić i Begović dobro i da ostali nemaju zdravstvenih problema.

Nadamo se i želimo da tako ostane. Sve informacije dijelimo na našoj viber grupi, tako da su svi upućeni i znaju šta se dešava.

Činimo sve da ih ohrabrimo i skrenemo pažnju da se pridržavaju svih uputa, mada su naši igrači disciplinovani i svjesni opasnosti od širenja koronavirusa - kazao je doktor Karabeg za zvaničnu stranicu FSBiH.

Zmajevi su 26. marta trebali igrati baraž za EURO, koji je UEFA prolongirala za juni 2020. godine.