Otvoren 7. Simposar

Dokumentarac "Švabo iz Sarajeva" premijerno prikazan u BKC-u

Objavljeno: 02.11.2018. u 20:47

Dokumentarac koji je premijerno prikazan večeras u BKC-u govori o životu velikana bosanskohercegovačkog i jugoslovenskog fudbala Ivici Osimu

FOTO: FACEBOOK

Sedmi međunarodni sportski simpozij "Simposar" svečano je otvoren premijerom dokumentarnog filma "Švabo iz Sarajeva" Sabahudina Topalbećirevića.

Dokumentarac koji je premijerno prikazan večeras u BKC-u govori o životu velikana bosanskohercegovačkog i jugoslovenskog fudbala Ivici Osimu, koji je i u austrijskom i japanskom fudbalu ostavio dubok trag.

BKC je večeras bio ispunjen do posljednjeg mjesta, što je i logično s obzirom na Osimov doprinov razvoju fudbala ali i sporta uopće na našim prostorima.

Na ovogodišnjem "Simposaru" bit će nekoliko velikih sportskih imena, a predvodit će ih selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, njegov kolega na klupi Zmajeva Robert Prosinečki, a prisutan će biti i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije