Parlament

Dom naroda FBiH danas o izbornim jedinicama i smjeni Puzigaće

Objavljeno: 27.09.2018. u 09:42

Klub Bošnjaka zatražit će da se o ovom zakonu glasa po proceduri predviđenoj za pitanja od vitalnog nacionalnog interesa

FOTO: ARHIV

Za danas u 11 sati zakazana je vanredna sjednica sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH.

Sjednica je zakazana na zahtjev Kluba bošnjačkog naroda, s jednom tačkom dnevnog reda, i to Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH. Predlagači ovog zakona su klubovi zastupnika SDA, SBB.a, DF-a i SDP-a i delegat u Domu naroda Predrag Kojović.

Kako saznajemo, Klub Bošnjaka zatražit će da se o ovom zakonu glasa po proceduri predviđenoj za pitanja od vitalnog nacionalnog interesa. To znači da će zakon biti usvojen ako ga podrži većina delegata iz svakog od klubova naroda. Ukoliko ne dobijer tu podršku, što je vjerovatno u ovom slučaju, jer dečegati Kluba Hrvata su protiv ovakvog zakonskog rješenja, onda će zakon biti upućen Ustavnom sudu FBiH na ocjenu ustavnosti.

Nakon vanredne planiran je nastavak ranije započete redovne sjednice na čijem je dnevnom redu pored ostalog bio i zahtjev delegata srpskog naroda za smjenu dopredsjedavajućeg Doma naroda Drage Puzigaće.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije