open-navfaktor-logo
search
Tradicionalni maraton
Donjovakufski biciklisti iz Beča krenuli ka Srebrenici, ispratio ih i Wolfgang Petritsch
Donjovakufski klub, uz pomoć svojih prijatelja, ove godine uspio je organizirati polazak iz Beča
03.07.2019. u 10:11
get url
text

Deset članova Biciklističkog kluba "Sabahudin Duzić Tetak" započeli su ispred Gradske vijećnice u Beču svoju vožnju ka Srebrenici.

Admir Vrebac Beba, Samir Zahirović Pajo, Mirsad Kosovac, Semir Kapić, Ernest Abdagić, Eldin Žerić, Haris Hadžić, Esad Turanović, Adin Kovač i Fahrudin Velić vozit će najprije do Bihaća, odakle 8. jula polazi tradicionalni biciklistički maraton "Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi" u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Donjovakufski klub, uz pomoć svojih prijatelja, ove godine uspio je organizirati polazak iz Beča. Jučer su u ranim jutarnjim satima biciklisti stigli u Beč, a tu su ih dočekali i pobrinuli se za svaku, pa i najmanju, njihovu potrebu Sabina i Rijad Halilović. Firma "Rijad Transport" je i jedan od glavnih pokrovitelja maratona.

-Članovi ekspedicije, deset biciklista i dva pratioca, nemaju dovoljno riječi da zahvale Sabini i Rijadu na gostoprimstvu i svemu što čine da boravak i vožnja kroz Austriju budu što ugodniji i da grupa bude opskrbljena svime što je potrebno. Rođeni Donjovakufljanin, Rijad Halilović, oduvijek je poznat po svojoj humanosti i spremnosti da pomogne svaku pozitivnu akciju što je na najbolji mogući način, zajedno sa svojom suprugom Sabinom, potvrdio i ovaj put - kazali su iz ovog kluba.

Start maratona ispred Gradske vijećnice ispratilo je dvadesetak prijatelja kluba, uglavnom Donjovakufljana koji žive u Beču. Posebnu važnost ovom događaju dalo je prisustvo startu maratona bivšeg visokog predstavnika međunarnodne zajednice u BiH, Wolfganga Petritscha, ambasadora BiH u Austriji, Kemala Kozarića, te gospodina Davula Ljuhara, vlasnika kompanije BRAINCON i jednog od najuspješnijih biznismena u Austriji porijeklom iz BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.