open-navfaktor-logo
search
Direktor UKC-a Tuzla
Dr. Alen Kamerić: Imamo jako veliku smrtnost, u najvećoj mjeri se radi o nevakcinisanim pacijentima
Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla dr. Alen Kamerić potvrdio je danas za Faktor da je od jučer u ovoj zdravstvenoj ustanovi preminulo 13 pacijanata koji su bili pozitivni na koronavirus.
21.10.2021. u 14:58
get url
text

- Preko vikenda smo imali 20 preminulih, a od toga 92 posto su bili pacijenti koji nisu vakcinisani. Smrtnost je jako velika, tokom jučerašnjeg dana u UKC-u je preminulo 13 ljudi. To je ogroman broj - rekao je Kamerić.

Inače, u Tuzlanskom kantonu (TK) je u posljednja 24 sata, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo TK, nakon 524 urađena testa zabilježeno 185 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a udjel pozitivnih u broju testiranih je 35,30 posto.

- Mi imamo u TK oko 28 posto vakcinisanih i tu je najveći problem. Pokušavamo i preko Kriznog štaba TK da pokrenemo institucije da povećamo broj vakcinisanih, međutim odziv na vakcinaciju je veoma slab. To je jedino što nam može pomoći da dobijemo bitku s pandemijom. Građani slušaju neprovjerene priče umjesto struke. Mislim da treba pooštriti mjere - kaže Kamerić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.