Napad na sudiju

Drakonske kazne za fudbalere kluba u vlasništvu veznjaka Barcelone

Objavljeno: 06.11.2019. u 13:28

Dvojica učesnika napada na sudiju kažnjena su suspenzijom do maja 2021. godine, a na nekoliko utakmica suspendovan je i trener gostujućeg tima

FOTO: SCREENSHOT

Susret švicarskih niželigaša završio je čak pred Disciplinskom komisijom FS Švicarske, a riječ je o duelu između Zofingena i Pajde.

Nakon posljednje sudijskog zvižduka nekoliko igrača gostujućeg tima, koji je u vlasništvu hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, napalo je glavnog arbitra koji je sigurnost potražio u svlačionici.

Disciplinska komisija FS Švicarske jednog od napadača na sudiju kaznila je sa suspenzijom do septembra 2020. godine, a zabranjena mu je i svaka fudbalska aktivnost, piše Blick.ch.

Dvojica učesnika napada na sudiju kažnjena su suspenzijom do maja 2021. godine, a na nekoliko utakmica suspendovan je i trener gostujućeg tima.

- Ne znam šta je sudija imao protiv nas - rekao je nakon utakmice trener-igrač Dejan Rakitić, brat fudbalera Barcelone i vlasnika kluba Ivana Rakitića.

Napad na sudiju pogledajte OVDJE.

Izvor:   Blick.ch

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije