Utorak, 13.04.2021.
FOTO: FUCZ

Drvosječa odnio minu uraslu u stablo, Civilna zaštita apeluje da je vrati

Ovakav vid djelovanja neodgovornih osoba direktno ugrožava živote i zdravlje građana, te u tom smislu FUCZ apeluje da se spomenuto minsko-eksplozivno sredstvo odmah prijavi nadležnima

Prilikom izvođenja radova čišćenja miniranog područja na radilištu "Vis" na brdu Žuč u sarajevskoj općini Novi Grad demineri Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u utorak su na stablu drveta uočili poteznu minu PMR 2A uraslu u drvo.

Vođa radilišta je fotografisao pronađenu minu, a sljedeći dan, nakon dolaska na radilište, uočeno je da je drvo u kojem se nalazila urasla mina posječeno i odnešeno zajedno sa njom.

FUCZ je odmah obavijestila PU Novi Grad Sarajevo čiji su službenici izašli na teren i napravili zapisnik.

- S obzirom na to da minsko-eksplozivna sredstva predstavljaju ozbiljnu prijetnju po sigurnost stanovništva i njihove imovine, ovakav vid djelovanja neodgovornih osoba direktno ugrožava živote i zdravlje građana, te u tom smislu FUCZ apeluje da se spomenuto minsko-eksplozivno sredstvo odmah prijavi nadležnim organima kako bi na siguran način bilo zbrinuto i uništeno - saopćili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

Na ovom deminerskom radilištu timovi Federalne uprave civilne zaštite od 27. novembra 2018. godine izvode deminerske radove.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh