open-navfaktor-logo
search
Trener Bordo tima
Dudić: Jako dobra utakmica kao podstrek za dalje, bitno je da igrači usvajaju ono što ja hoću
Feđa Dudić je pobjedom od 7:1 u pripremnoj utakmici protiv Iskre iz Danilovgrada debitovao na klupi Sarajeva.
23.06.2022. u 21:05
get url
text

Dudić na konferenciji za medije nakon utakmice nije krio zadovoljstvo igrom svojih izabranika.

- Pun pogodak, utakmica na Koševu pred otvorenim tribinama. Ovo danas ne bi bilo ovako da se igralo u Butmiru. Mislim da možemo biti zadovoljni načinom na koji Sarajevo igra.

Tačno se vidjela ona vizija kako treba da se igra što sam i rekao prije dva-tri dana za klupsku stranicu gdje sam naglasio da ćemo težiti dobrom posjedu i tranziciji po izgubljenoj lopti, reakciji igrača. Mislim da je to dosta dobro bilo danas - rekao je Dudić.

- Pogotovo smo to vidjeli prvo poluvrijeme, jer su igrali igrači koji su u klubu duže i dobro se poznaju. Mada, imali smo jedan propust u pasu, no ako hoćeš da igraš ovako visoko i rizično moraš biti svjestan da će biti nekih grešaka - dodao je trener Bordo tima.

- Drugo poluvrijeme, šest novih igrača. Međutim, metodologija izlaska na pressing bila je na dosta dobrom nivou. Opet, neke situacije u pasu gdje smo pogriješili i dozvolili protivniku da kreira i postigne gol i još jednu situaciju su imali koju je Belmin dobro odbranio. Sve u svemu, pored sedam golova još par prilika na našoj strani - izjavio je Dudić.

- Za prvu utakmicu jako dobro. Bitno je da igrači usvajaju ono što ja hoću. Hvalio sam ih kako rade. Tek smo na početku, ne treba da nas zavara ovo, ali ipak, Iskra za 14 dana igra prvu službenu utakmicu u Konferencijskoj ligi tako da sigurno, protivnik nije baš bezazlen.

Jedna dobra utakmica kao podstrek za dalje, ali euforije nema. Kakva euforija, prijateljska je utakmica, ali sigurno dobar podstrek - zaključio je Dudić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.