Ekipu je preuzeo kada je bila na začelju tabele, a sada je u borbi za Evropu.

Dudić je u razgovoru za Mozzart Sport, između ostalog, pričao o GOŠK-u, Veležu i Sarajevu, a dotakao se i reprezentacije BiH koja je doživjela debakl u kvalifikacijama za EURO 2024.

- Što se tiče reprezentacije BiH, tu je sve u nekom kontrastu. Mijenjaju se stalno selektori i traže dežurni krivci. Primjetan je izostanak tog pozitivnog naboja i takmičarskog žara kod igrača, kakav je recimo prisutan u selekciji Hrvatske.

Tome u velikoj mjeri doprinosi i stručni štab svojim izjavama, pa tako imamo selektora koji je pred utakmicu sa Luksemburgom izjavio kako nije sramota izgubiti od takve selekcije. I onda se dogodi da taj isti Luksemburg djeluje kao Portugal u utakmici sa nama.

Postoji naravno još nada u taj martovski baraž, ali do tada mora da se promijeni ta negativna klima u i oko reprezenzacije. Mora ponovo da se stvori zajedništvo između igrača, navijača i nacionalnog Saveza kao što je to bio slučaj onda kada smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo.

Ja ću naravno nastaviti da vjerujem i navijat ću kao i do sada, ma ko bio selektor, ali jednostavno treba neke stvari iznijeti na svjetlost dana zarad sveopćeg boljitka - kazao je Dudić razgovor za Mozzart Sport.