open-navfaktor-logo
search
Čelik dočekuje Klis
Duvnjak o izostanku Karića i Arežine: Ekipa se brzo navikava da se bez svakog igrača može
Fudbaleri Čelika u nedjelju će u 19 sati na Bilinom polju, u uzvratnom susretu baraža za plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, ugostiti Klis iz Buturović Polja protiv kojeg su u srijedu, u prvom meču koji se igrao u Konjicu, odigrali neriješeno 1:1.
09.06.2023. u 13:20
get url
text

Trener Armin Duvnjak istakao je na današnjoj pres-konferenciji kako je bila ogromna želja njegovih igrača da se pobjedom oduže svojim navijačima, koji su ih u velikom broju bodrili na prvom meču u Konjicu.

- Ovaj put nam to nije pošlo za rukom, ali ni u kom slučaju ne smijemo biti nezadovoljni. Imamo taj aktivan rezultat. Smatram da smo tu utakmicu bili bolji protivnik, imali terensku inicijativu, više prilika, ali, nažalost, neke pogreške u zadnjoj liniji naše ekipe su nas, u jednom trenutku, skupo koštale - kazao je Duvnjak.

Uvjeren je da im se takvi propusti neće ponoviti u nedjelju te da će ispuniti ovosezonski cilj, a on je, nakon što su uvjerljivo osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi – grupa Centar, da izbore i plasman u Prvu ligu FBiH.

-Imamo kvalitet, imamo ogromnu želju i želim da još jednom poručim igračima da ni u kom slučaju ne smijemo sebi dozvoliti da nam propadne sve ono što smo dobro radili kroz cijelu sezonu. Moramo ostati smirene glave, a ova euforija koja se stvara pred nedjeljni susret, želim da to bude samo pozitivna neka trema i da iskoristimo val pozitivne energije te da, ako Bog da, u konačnici pobijedimo. Nedjeljna je utakmica nešto što mene i moju ekipu lično motiviše - kazao je Duvnjak.

Iskusni Mahir Karić duže je vrijeme odsutan pa on, kao ni Filip Arežina, neće biti u kombinaciji za tim, ali mlada se ekipa, podvlači Duvnjak, "brzo navikava da se bez svakog igrača može".

Mladi prvotimac Ali Međuseljac najavljuje kako su spremni da se oduže navijačima za podršku u Konjicu, ali i tokom cijele sezone.

- Što se tiče utakmice u Konjicu, smatram da smo mnogo bolja ekipa. Dominirali smo cijelo vrijeme, napadali, stvarali šanse, ali, nažalost, nismo uspjeli da ih realizujemo. Primili smo taj nesretan gol, na našu grešku i iz kontre, ali srećom uspjeli smo se brzo vratili. Što se tiče utakmice u nedjelju, idemo na pobjedu. Dat ćemo sve od sebe i očekujemo od svakog igrača, koji bude igrao, da će dati svoj maksimum i i staviti srce na terenu za tu pobjedu, jer svi znamo važnost te utakmice - kazao je Međuseljac.

Kako je najavio marketing-menadžer zeničkog kluba Maid Redžić, u nedjelju će sve kapije stadiona biti otvorene već 90 minuta prije početka meča pa zbog toga poziva navijače da, zbog velikog interesa, na vrijeme osiguraju svoje ulaznice, koje su još jučer pustili u prodaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.