open-navfaktor-logo
search
Kapiten Kauboja
Duvnjak otkrio zbog čega Hrvatska nije slavila većom gol-razlikom protiv Bahreina
Kapiten rukometne reprezentacije Hrvatske Domagoj Duvnjak nije krio razočaranje ispadanjem Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.
24.01.2023. u 08:55
get url
text

Kauboji su u posljednjem kolu drugog kruga savladali Bahrein sa 43:32, ali su uprkos tome ostali bez plasmana u četvrtfinale.

Hrvatskim rukometašima je protiv tima iz Azije bila potrebna pobjeda sa 22 razlike, kako bi ostali u igri za plasman u nokaut fazu, uz uvjet da Danska izgubi (Danci savladali Egipat).

VEZANI TEKST - Danska poslala Hrvatsku kući, ovo su parovi četvrtfinala

- Prije utakmice smo dogovorili da ćemo ganjati tu razliku. Prvo poluvrijeme su dobijali duele 1 na 1 i primili smo 16 golova. Mislim da je to razlog što nismo slavili s većom gol-razlikom.

Završena je ova priča. Došli smo ovdje da ispunimo neki minimalni cilj, a to je četvrtfinale. Na kraju smo završili deveti, vjerovatno ćemo ići u kvalifikacije za OI.

Ja gledam to već ovako: To je već treće prvenstvo gdje nismo u borbi za medalju. To su činjenice. Ne bježimo od toga, ali mislim da hrvatski rukomet ima svijetlu budućnost. Ostaje žal. Bit će vremena za analizu.

Ja sam tu, želim pomoći ekipi. Ako selektor odluči da sam dovoljno dobar i da me treba, ja ću se u budućnosti odazvati - kazao je Duvnjak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.