open-navfaktor-logo
search
Bez pobjede
Dva boda u četiri meča: Koje selekcije su lošije od Zmajeva u drugom izdanju Lige nacija
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu navečer poražena je s uvjerljivih 3:0 na gostovanju kod Poljske u četvrtom kolu Lige nacija.
15.10.2020. u 19:41
get url
text

I dok su Zmajevi premijernu sezonu u najnovijem UEFA-inom reprezentativnom takmičenju pod vođstvom Roberta Prosinečkog okočali bez poraza (tri pobjede i remi), poraz od Poljske drugi je za našu selekciju u drugom izdanju Lige nacija.

Najbolji bh. fudbaleri dva boda osvojili su u duelima protiv favorizovane Italije i Nizozemske, što i nije najlošiji bodovni saldo među 16 selekcija iz A divizije Lige nacija, a još imao teoretske šanse za opstanak.

VEZANI TEKST - Matematika je jasna: Evo kako Zmajevi mogu ostati u evropskoj eliti

Poslije četiri odigrana kola bez bodova u grupi 2 je reprezentacija Islanda, koja je već ispala u niži rang. Sve četiri poraza pretrpjela je i reprezentacija Švedske, koja igra u nominalno u najjačoj grupi 3 u kojoj se nalaze aktuelni svjetski prvaci Francuzi, atkuelni evropski prvaci i osvajači Lige nacija Portugalci, te svjetski vicerpvaci Hrvati.

Slabiji bodovni saldo u diviziji B Lige nacija od Zmajeva ima i Sjeverna Irska, koja je našu reprezentaciju boljim izvođenjem penala eliminisala iz polufinala play-offa za plasman na EURO, na svom kontu ima samo jedan bod. Bod ima i Slovačka, koja nam je bila potencijalni rival u finalu, a jedan ima i Bugarska.

U diviziji C lošiji od Zmajeva samo su Kipar i Moldavija koji imaju pod bod, koliko ima i selekcija San Marina u grupi 2 D divizije. 

Kada je riječ o efikasnosti, manje golova od Zmajeva u drugom izdanju Lige nacija postigle su samo Švedska (1), Bugarska (1), Republika Irska (1), Moldavija (1), dok Kipar i San Marino nisu uspjeli zatresti mrežu svojih protivnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.