open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Dva derbija: Na Tušnju (ne)pada odluka o jesenjem prvaku
Utakmicom Velež - Široki Brijeg (1:1) sinoć je otvoreno 17. kolo Premijer lige BiH u fudbalu.
20.11.2021. u 08:00
get url
text

Danas su na rasporedu dva meča, dva derbija, a sutra će biti odigrane preostale tri utakmice ove dionice premijerligaškog karavana.

Subotnji program počinje u 15 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo, gdje će Sarajevo ugostiti tuzlansku Slobodu.

Bit će to duel ekipa iz vrha tabele, koji se bore za Evropu.

- Zadovoljan sam, ekipa je fokusirana, a znamo da dolazi protivnik koji je blizu nas. Tuzlaci igraju tvrdo, tradicionalno su neugodni, primaju malo golova, ali mi želimo osvojiti tri boda.

I u gostima kada smo igrali protiv njih bilo je teško. Sutra će biti utakmica za muškarce, igra se 90 minuta. Ispred sebe imamo još tri utakmice, željni smo da damo sve od sebe i pokažemo kvalitetnu igru i zajedinštvo - kazao je Goran Sablić, trener Sarajeva.

Optimisti su i u taboru Tuzlaka.

- Dobro smo radili prethodnih dana. Imali smo malu pauzu koju nam je trener dao, a koju smo iskoristili da se dobro odmorimo nakon čega smo se posvetili pripremama za Sarajevo. Sve su misli usmjerene na tu utakmicu. Dali smo sve od sebe da se spremimo i ostvarimo što povoljniji rezultat na Koševu - kazao je Amar Beganović, kapiten Slobode.

Derbi kola, a ispostavilo se i polusezone, na Tušnju će od 17 sati igrati drugoplasirana Tuzla City i prvoplasirani Zrinjski. Ukoliko Mostarci ostanu neporaženo već danas će proslaviti jesenju titulu.

- Želimo da svi akteri budu na nivou i da svi oni koji budu gledali utakmicu imaju šta da vide. Zrinjski je kvalitetna ekipa, i kada su igrali slabije, osvajali su bodove, što je još jedan dokaz kvaliteta. Imamo i mi kvalitet, pokušat ćemo slaviti i prvenstvo učiniti zanimljivijim - kazao je Husref Musemić, trener Građana.

Zrinjski u Tuzlu stiže na krilima šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda i s prednošću od sedam bodova u odnosu na rivala.

- Ovo je istinski derbi s obzirom na položaj na tabeli. Tuzla City je ozbiljna ekipa koja nas prati određeno vrijeme. Imaju individualnu kvalitetu, mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku i naravno da ćemo morati biti sto posto koncentrisani - kazao je strateg Plemića Sergej Jakirović.

Rezultati, parovi, sudije i satnica

Velež - Široki Brijeg 1:1

subota

Sarajevo - Sloboda (Danijel Bojo, Moja TV, 15 sati)
Tuzla City - Zrinjski (Mirza Kazlagić, Arena, 17 sati)

nedjelja

Posušje - Leotar (Admir Musić, 13 sati)
Željezničar - Radnik (Zoran Grbić, Moja TV, 15 sati)
Borac - Rudar (Elvis Mujić, Arena, 15 sati)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.