open-navfaktor-logo
search
Na greškama se (ne)uči
Dva ključna zadatka za menadžment Sarajeva pred start priprema
FK Sarajevo na najbolji način je okončao 2020. godinu.
05.01.2021. u 13:52
get url
text

Bordo timu za zelenim stolom dodijeljena je titula za sezonu 2019/20., prekinutu zbog pandemije koronavirusa, a već početkom naredne je tim Vinka Marinovića potvrdio dominaciju u domaćem fudbalu i 19 kola odigrao bez gorčine poraza. Sarajevo je na odmor otišlo sa devet bodova više od drugoplasiranog Željezničara.

U sjajnom ozračju će aktuelni prvak početi pripreme za nastavak sezone. Ekipu, vjerovatno, čekaju minimalne promjene. Nije tajna da tim s Koševa želi dovesti napadača, a pojačanje u odbrani nameće se kao logično rješenje poslije rastanka s Besimom Šerbečićem.

Pitanje je da li će biti odolazaka s Koševa. Bordo tim je u eri Dušana Bajevića na klupi selekcije BiH promovirao dva reprezentativca - Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića. Njihove dobre partije nisu prošle nezapaženo pa je očekivano da postoji određeno interesovanje za usluge najboljih pojedinaca u ekipi Vinka Marinovića.

VEZANI TEKST - Zamjena za Lulića: Pidro zapao za oko skautima Lazija

No, ključno je šta će odlučiti menadžment Sarajeva. Tatar i Rahmanović ugovorom za Bordo tim vezani su do kraja juna ove godine, odnosno do kraja sezone. U igri su tri opcije.

Dakle, januarski prijelazni rok je posljednja prilika da eventualnom prodajom Sarajevo zaradi novac od transfera.

Druga varijanta je da Tatar i Rahmanović potpišu nove ugovore sa Bordo klubom.

Treća i najgora opcija za Sarajevo je da pregovaračke strane ne pronađu zajednički jezik pa na ljeto besplatno odu s Koševa.

Događalo se to Sarajevu već ranije. Sjetimo se slučaja Harisa Duljevića, Elvisa Sarića, Adnana Kovačevića, Joachima Adukora...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.