open-navfaktor-logo
search
Duel Zmajeva
Dvije asistencije Višće, Bašakšehir "petardom" ispratio Hajradinovićevu Kasimpašu
"Mali" gradski derbi između Bašakšehira i Kasimpaše, timova za koji nastupa dvojica bh. reprezentativaca, pripao je Sovama s visokih 5:1
28.12.2019. u 17:21
get url
text

Gradski derbi između Bašakšehira i Kasimpaše u potpunosti je pripao turskom viceprvaku koji je slavio s visokih 5:1.

Utakmica nije kako treba ni počela, a tima našeg Edina Višće stekao je dva gola prednosti. Već u drugoj minuti pogodio je Demba Ba, da bi samo četiri minute kasnije dodavanje Zmaja u 2:0 pretvodio Crivelli.

Da ekipi bh. reprezentativca Harisa Hajradinovića danas ništa ne ide od ruke potvrdio je i autogol Fernandesa u 26. minuti, a samo dvije minute poslije Ba je drugim golom danas povisio na 4:0.

Iako je pobjednik bio odlučen poslije manje od pola sata igre, u 63. minuti Višća je upisao i drugu asistenciju danas, ukupno osmu u prvenstvu ove sezone, a strijelac petog gola bio je Elia. Samo nekoliko trenutaka ranije poništen je pogodak Višće.

Poraz Hajradinovićeve Kasimpaše ublažio je Ricardo Quaresma koji je u 66. minuti sigurno izveo najstrožiju kaznu za konačnih 5:1.

Za Višću i Hajradinovića, ali i ostale fudbalere u turskoj Super ligi nakon 17. kola, slijedi pauza, a prvenstvo se nastavlja 19. januara.

Golove s utakmice Bašakšehir - Kasimpaša pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.