open-navfaktor-logo
search
EA Sports
Dvojica Zmajeva među TOP 100 fudbalera na videoigrici FIFA 19
Edin Džeko je u grupi fudbalera koji imaju rejting 85, što je najslabiji rejting među TOP 100
13.09.2018. u 09:21
get url
text

Videoigrica FIFA važi za jednu od popularnijih među ljubiteljima videoigara, a uskoro bi se na tržištu trebala naći najnovija edicija FIFA 19.

Poznati proizvođač videoigrica EA Sports izlazak najnovijeg izdanja FIFA-e najavio je za 28. septembar, a igrica će biti dostupna za konzole Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 i Xbox One.

FIFA 19 će sadržati i takmičenja pod nazivom Liga prvaka, Evropska liga i UEFA Superkup, jer je ugovor pomenutih takmičenja sa Konamijem istekao, što je EA Sports odmah iskoristio na pravi način.

Nakon što se na FIFA 17 i FIFA 18 Serie A zvala Calcio A, ovoga puta najjači rang italijanskog fudbala nosit će svoje pravo ime jer je dogovoren otkup licence.

Ono što svakako posebno interesuje ljubitelje FIFA-e jesu rejtinzi fudbalera. Vrh ponovo predvode Cristiano Ronaldo i Lionel Messi sa retingom 94, slijedi Neymar sa 92, a iza njega su Modrić, De Bruyne, Hazarad, Sergio Ramos, Suarez, De Gea (91), a krug od deset nabolji zatvara Kroos (90).

Među 100 fudbalera s najboljim rejtingom na novom izdanju FIFA-e nalaze se i dvojica bh. reprezentativaca. Edin Džeko je u grupi fudbalera koji imaju rejting 85, što je najslabiji rejting među TOP 100, dok se Miralem Pjanić nalazi u grupi igrača koji imaju rejting 86.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.