open-navfaktor-logo
search
Razgovor državnika
Džaferović i Erdogan razmijenili bajramske čestitke, razgovarano o bilateralnoj saradnji i otvaranju granica
Predsjedavajući Predsjedništva  Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u telefonskom razgovoru su čestitali jedan drugome Kurban bajram, uz uzajamne želje za prosperitetom obje države i njihovih naroda.
02.08.2020. u 21:02
get url
text

Razmijenjene su informacije o pandemiji koronavirusa u obje države i njenim posljedicama. Kako je saopćeno, predsjedavajući Džaferović je zahvalio za pomoć koju je Turska među prvima pružila Bosni i Hercegovini, pri čemu je predsjednik Erdogan ponovio spremnost da se ta pomoć nastavi u slučaju potrebe.

Razgovarano je i o bilateralnoj saradnji, kao i saradnji u regionu, sa posebnim naglaskom na trilateralni mehanizam saradnje.Jedna od tema razgovora bila je i otvaranje granice Bosne i Hercegovine za državljane Turske, na isti način kao što je i Turska u potpunosti otvoriti svoju granicu za državljane BiH.

Predsjedavajući Džaferović je izrazio uvjerenje da ce Vijeće ministara BiH u najskorije vrijeme donijeti odluku o otvaranju granice BiH za državljane Turske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.