open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Džaferović i Komšić uputili Vučiću telegram saučešća nakon pogibije rudara u Srbiji
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputili su danas telegram saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nakon pogibije osam rudara u rudniku kod Sokobanje u Srbiji.
01.04.2022. u 10:30
get url
text

VEZANI TEKST - RTS javlja: Osam rudara poginulo u rudniku Soko kod Sokobanje u Srbiji, 20 povrijeđeno

- S dubokom tugom sam primio vijest o tragičnoj nesreći u rudniku kod Sokobanje u kojoj je život izgubilo osam rudara, a više ih je povrijeđeno. U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje ime, Vama i porodicama stradalih iskazujem izraze iskrenog saučešća - napisao je Džaferović u telegramu.  

Zamolio je predsjednika Vučića da povrijeđenima prenese njegove želje za što brži oporavak, kao i izraze podrške spasilačkim službama i ljekarima koji su prvi priskočili u pomoć nakon nesreće.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je također telegram saučešća predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom pogibije osam rudara.

- Poštovani predsjedniče Vučiću, primite izraze iskrenog saučešća povodom nesreće koja se dogodila u jednom od vaših rudnika, a u kojoj je osam ljudi izgubilo život. Rudarski posao je težak i zahtjevan, koji nažalost sa sobom nekada nosi neizvjesne i tragične posljedice.

Porodicima preminulih upućujem najiskrenije saučešće, a povrijeđenim rudarima želim uspješan i brz oporavak - navodi Komšić u telegramu saučešća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.