Predsjedništvo BiH

Džaferović s gradonačelnikom Konye: Zahvalnost za podršku lokalnim zajednicama u BiH

Objavljeno: 29.07.2019. u 14:22

Džaferović je zahvalio gospodinu Altayu za podršku koju Unija općina turskog svijeta i grad Konya pružaju lokalnim zajednicama širom BiH

FOTO: Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u posjetu delegaciju turskog grada Konye, na čelu sa gradonačelnikom Konye Ugurom Ibrahimom Altayem.

U svojstvu predsjednika Unije općina turskog svijeta (TDBB), gradonačelnik Altay je informisao člana Predsjedništva BiH o projektima koje ova organizacija provodi širom BiH, u kontekstu snažnog prijateljstva Republike Turske i Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je zahvalio gospodinu Altayu za podršku koju Unija općina turskog svijeta i grad Konya pružaju lokalnim zajednicama širom BiH, a posebno za podršku i pomoć povratnicima, navodeći izgradnju Kulturno-edukativnog centra u Glamoču kao najsvježiji primjer te prakse, koja ima izuzetan značaj za povratnike, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije