Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u nastupnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke Margret Uebber. Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Njemačke, kako na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu, izuzetno dobri.

Ambasadorica Uebber je naglasila da Njemačka sa velikim interesom prati cijelu regiju, a naročito Bosnu i Hercegovinu, te da je u njemačkom interesu stabilnost i samoodrživ razvoj naše zemlje. Posebno je istaknuto da se Njemačka snažno zalaže za perspektivu Bosne i Hercegovine i regije Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Član Predsjedništva BiH Džaferović potcrtao je značaj podrške koju Njemačka u svim oblastima, a naročito na EU i NATO putu, pruža našoj zemlji. Izrazio je zadovoljstvo zbog principijelnih stavova Njemačke koji se odnose na BiH i regiju. Tokom razgovora su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, procesu uspostave Vijeća ministara i nastavku NATO puta naše zemlje.

Član Predsjedništva BiH Džaferović poželio je ambasadorici Uebber uspješan mandat u Bosni i Hercegovini, saopćilo je Predsjedništvo BiH.