open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac BiH
Džanan Musa: Želim NBA prsten, to nije nemoguće
Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Brooklyn Netsa, istakao je da je od dolaska u Sjedinjene Američke Države, zemlju gdje se igra najbolja košarka na svijetu, najviše napredovao na planu fizičke spreme.
07.04.2020. u 16:44
get url
text

- U napretku mi je najviše pomogao trenerski tim. Sa mnom su prošli kroz sve, ali u narednom periodu moram dodati u brzinu više. Naravno, da bih ostvario sve ono što želim - rekao je Musa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dodaje kako je ostvario jedan dio dječačkih snova:

- Jedan dio ciljeva je ispunjen, ali ima tu još posla. Želim osvojiti NBA prsten. To je ispred mene i smatram da to nije nemoguće. Iz dana u dan se trudim i nadam se da ću jednoga dana biti na vrhu.

Naglašava da je život u Americi specifičan.

- Zahtijeva da ste mentalno sposobni da budete bez roditelja, bez porodice i daleko od kuće. Košarka, za koju živim, pomaže mi. Svaki dan dajem maksimum kako bih napredovao. Košarka Amerikancima znači mnogo jer je to sport broj jedan u ovoj zemlji. Kada se igra play-off, ljudi žive za svaki naredni dvoboj. To ih čini posebnim, kada govorim o čarobnoj igri pod obručima - istakao je Musa.

Kazao je i da pokušava da ostane u formi, koliko god je moguće.

- Pokušavam da se što manje osjeti nedostatak treninga, kada sve ovo prođe. Na nama je da vidimo šta će se desiti s ligom. Sada je najvažnije da ostanemo kući i da ostanemo zdravi. Da provedemo dane sa svojim najbližima - poručio je Musa, MVP U-16 Evropskog prvenstva kada je 2015. godine s Bosnom i Hercegovinom postao prvak Starog kontinenta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.