open-navfaktor-logo
search
Finansijska dubioza
Džekin Inter bi uskoro mogao dobiti bogatog vlasnika, na šta se čeka?
Engleski premierligaš Newcastle United danas je objavio kako je cjelokupan paket dionica iz vlasništva St. James Holdings Limiteda Mikea Ashleyja prešao u ruke Public Investment Funda (PIF) iz Saudijske Arabija na čijem je čelu princ Mohammed Bin Salman.
07.10.2021. u 22:24
get url
text

VEZANI TEKST - Newcastle dobio novog vlasnika: Hiljade navijača slave početak nove ere za Svrake

Izvještaji engleskih medija govore da je puni paket dionica prodat za oko 350 miliona eura, a u vlasničku strukturu uključeni sa PIF-om uključeni su i PCP Capital Partners i RB Sports & Media.

U proteklim mjesecima u italijanskom medijskom prostoru kružile su informacije daje PIF bio i među potencijalnim kupcima Intera, čiji je redove ovog ljeta pojačao i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Superbogati fond iz Saudijske Arabije bio je zainteresovan da od porodice Zhang kupi aktuelnog prvaka Italije.

Zbog činjenice da je Inter u posljednje vrijeme pretrpio velike finansijske gubitke spekuliše se da bi sadašnji vlasnici mogli prodati dio dionica. Inače, ukupni finansijski minus Nerazzurra prema najnovijim informacijama iznosi 364,7 miliona eura.

Mediji na Apeninima spekulišu da je glavni preduvjet za prodaju Intera izgradnja novog stadiona, a koji je u mnogome zavisio od reizbora gradonačelnika Milana Giuseppea Sale, koji bi uskoro mogao odobriti projekt vezan za novi stadion.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.