open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Džekin Inter srušio Barcelonu, nevjerovatna pobjeda Napolija u Amsterdamu
Inter je treći put u svojoj historiji pobijedio Barcelonu i smjetio se ispred katalonskog kluba u borbu za nokaut fazu Lige prvaka.
04.10.2022. u 22:58
get url
text

Italijanski predstavnik je u trećem kolu grupe C slavio sa 1:0.

Gol koji je presudio Barceloni postigao je Calhanoglu u drugoj minuti nadoknade prvog dijela. Turski reprezentativac, poznat po odličnom udarcu, precizno je pogodio s 20 metara.

Barcelona je uspjela poravnati u 67. minuti, ali je pogodak Pedrija poništen nakon što je poslije intervencije iz VAR sobe utvrđeno da je Fati igrao rukom.

Edin Džeko igrao je od 56. minute kada je zamijenio Joaquina Correau.

Ranije je u ovoj grupi Bayern savladao Plzen rezultatom 5:0. Njemački tim ima devet, Inter šest, Barcelona tri, a Plzen je bez bodova.

U grupi A do nevjerovatne pobjede u Amsterdamu protiv Ajaxa je došao Napoli rezultatom 1:6. Raspadori je postigao dva pogotka, a po jedan Di Lorenzo, Zielinski, Kvaratskhelija i Simeone. Vrijedi istaknuti da je Ajax imao prednost golom Kudusa.

Liverpool je u drugom duelu grupe na Anfieldu sa 2:0 savladao Rangers. Pogađali su Alexander - Arnold i Salah.

Napoli predvodi tabelu grupe A sa devet bodova, šest bodova ima Liverpool, Ajax tri, a Rangers je bez bodova.

U grupi B je Club Brugge iznenađujuće pobijedio Atletico Madrid 2:0, a istim rezultatom je Porto bio bolji od Bayer Leverkusena.

U grupi D meč bez pogodaka su odigrali Frankfurt i Tottenham, a u ranijem terminu je Marseille bez Seada Kolašinca slavio protiv Sportinga rezultatom 4:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.