open-navfaktor-logo
search
UEFA kažnjavala
Džekina Roma "lakša" za 20.000 eura, meč reprezentacije BiH na meti "disciplinaca" iz Nyona
Iako su skoro sva fudbalska takmičenje u Evropi obustavljena zbog pandemije koronavirusa, to nije spriječilo UEFA-u da izrekne kazne učesnicima evropskih takmičenja.
31.03.2020. u 17:37
get url
text
get url
text

Tako je Tottenham kažnjen sa 20.000 eura zbog kašnjenja prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv RB Leipziga. Susret koji je odigran u Sjevernom Londonu 19. februara kasnio je tri minute, dok su gosti kažnjeni sa 2.250 eura zbog ponašanja navijača.

Lyonova kasa je lakša za 29.000 eura zbog zatvorenih prolaza na tribinama u meču osmine finala protiv Juventusa, ali i zbog loših sigurnosnih uvjeta.

S 20.000 eura kažnjena je i Roma našeg Edina Džeke, zbog identičnog razloga za koji je kažnjen i Lyon.

Višćinom Bašakšehiru izrečena je kazna od 1.500 eura zbog dešavanja u meču s Kopenhagenom zbog pirotehnike, dok je i na adresu Basela stigla "čestitka" od skoro 29 hiljada eura.

Zanimljivo da se na meti UEFA-inog Etičke i disciplinske komisije našla i utakmica ženskih reprezentacija Malte i Bosne i Hercegovine.

Ipak, domaćini ovog meča na kraju su se izvukli samo s upozorenjem zbog loše organizacije susreta kojem nisu prisustvovalo osiguranje i vatrogasci.

Klubovi i savezi kojima su izrečene kazne imaju rok od 90 dana da ih plate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.