open-navfaktor-logo
search
Zmajevi desetkovani
Džeko ne igra protiv Finske, ovo je sastav BiH?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici protiv Finske igra meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
13.11.2021. u 09:59
get url
text

Najveća enigma uoči ovog meča bila je da li će od prve minute na teren istrčati Edin Džeko. Dijamant neće biti među starterima, a njegovo mjesto zauzet će Smail Prevljak.

Kapiten bh. selekcije došao je povrijeđen, od starta okupljanja bio je podvrgnut terapijama, pojavio se sa ostatkom ekipe tek u petak u Butmiru, ali je i tada radio individualno i bez lopte.

VEZANI TEKST - Duga lista TV programa koji prenose susret BiH - Finska
 

U slučaju povoljnog rezultata, Džeko će vjerovatno smoći snage i zaigrati u narednom susretu u utorak protiv Ukrajine.

Iz prvih 11 bi mogao ispasti i Dennis Hadžikadunić.

Kako sada stvari stoje, na golu će biti Šehić, na desnom boku Stevanović, na lijevom Ćivić, a stoperi Ahmedhodžić i Saničanin. Cimirot, Hadžiahmetović, Pjanić, Kolašinac i Krunić će ordinirati u veznom redu, a u napadu će usamljen biti Prevljak.

Naravno, na terenu će biti i nekih pomjeranja, jer Ćivić i Kolašinac nadopunjavat će se po lijevoj strani, a ranije je fudbaler Ferencvaroša znao ulaziti i na poziciju stopera. Krunić će vjerovatno igrati iza napadača...

Utakmica BiH - Finska igra se od 15 sati. Pobjeda i remi ostavljaju Zmajeve u igri za baraž, dok bi pobjedom Finske u Zenici dodatne kvalifikacije ostale samo san.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.