open-navfaktor-logo
search
Zmajevi u Sarajevu
Džeko, Pjanić i društvo uveličali promociju monografije "Fudbalska riznica bh. nogometa"
Knjiga je svjedočanstvo o fudbalskom bogatstvu ovog podneblja na čijim temeljima počivaju i grade se uspjesi novih generacija
03.09.2019. u 21:14
get url
text

Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine uveličali su svečanu promociju monografije "Fudbalska riznica bosanskohercegovačkog nogometa".

Promocija je održana u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, a Zmajevi, su stigli zajedno sa selektorom Robertom Prosinečkim. Uz naše A reprezentativce, promociji su prisustvovali i brojni bivši igrači i legende ovog sporta iz BiH.

{$galerijaFotografija}

Branko Tomić, autor monografije, na zanimljiv i autentičan način opisao je period nastanka i razvoja fudbala na ovim prostorima, od pojave prve "krpenjače" pa do danas.

"Fudbalska riznica bosanskohercegovačkog nogometa" nije samo knjiga koja govori o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, već je to, prije svega, svjedočanstvo o fudbalskom bogatstvu ovog podneblja na čijim temeljima počivaju i grade se uspjesi novih generacija.

Prisutne su pozdravili predsjednik i generalni sekretar N/FSBiH Elvedin Begić i Adnan Džemidžić, a o fudbalu u našoj zemlji govorio je Mirsad Fazlagić.

Prve primjerke monografije autor Branko Tomić uručio je selektoru Prosinečkom i kapitenu Džeki.

{$galerijaFotografija}

Promocije knjige Fudbalska riznica autora Branka Tomica 03.09.2019
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.