Utorak, 14.07.2020.

Zmajevi u Sarajevu

Džeko, Pjanić i društvo uveličali promociju monografije "Fudbalska riznica bh. nogometa"

Tomić je prve primjerke uručio Džeki i Prosinečkom
FOTO: D. HODŽIĆ

Knjiga je svjedočanstvo o fudbalskom bogatstvu ovog podneblja na čijim temeljima počivaju i grade se uspjesi novih generacija

Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine uveličali su svečanu promociju monografije "Fudbalska riznica bosanskohercegovačkog nogometa".

Promocija je održana u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, a Zmajevi, su stigli zajedno sa selektorom Robertom Prosinečkim. Uz naše A reprezentativce, promociji su prisustvovali i brojni bivši igrači i legende ovog sporta iz BiH.

Branko Tomić, autor monografije, na zanimljiv i autentičan način opisao je period nastanka i razvoja fudbala na ovim prostorima, od pojave prve "krpenjače" pa do danas.

"Fudbalska riznica bosanskohercegovačkog nogometa" nije samo knjiga koja govori o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, već je to, prije svega, svjedočanstvo o fudbalskom bogatstvu ovog podneblja na čijim temeljima počivaju i grade se uspjesi novih generacija.

Prisutne su pozdravili predsjednik i generalni sekretar N/FSBiH Elvedin Begić i Adnan Džemidžić, a o fudbalu u našoj zemlji govorio je Mirsad Fazlagić.

Prve primjerke monografije autor Branko Tomić uručio je selektoru Prosinečkom i kapitenu Džeki.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh