Zmajevi u Sarajevu

Džeko, Pjanić i društvo uveličali promociju monografije "Fudbalska riznica bh. nogometa"

Objavljeno: 03.09.2019. u 21:14

Knjiga je svjedočanstvo o fudbalskom bogatstvu ovog podneblja na čijim temeljima počivaju i grade se uspjesi novih generacija

Tomić je prve primjerke uručio Džeki i Prosinečkom

FOTO: D. HODŽIĆ

Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine uveličali su svečanu promociju monografije "Fudbalska riznica bosanskohercegovačkog nogometa".

Promocija je održana u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, a Zmajevi, su stigli zajedno sa selektorom Robertom Prosinečkim. Uz naše A reprezentativce, promociji su prisustvovali i brojni bivši igrači i legende ovog sporta iz BiH.

Foto: Damir Hodžić

Branko Tomić, autor monografije, na zanimljiv i autentičan način opisao je period nastanka i razvoja fudbala na ovim prostorima, od pojave prve "krpenjače" pa do danas.

"Fudbalska riznica bosanskohercegovačkog nogometa" nije samo knjiga koja govori o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, već je to, prije svega, svjedočanstvo o fudbalskom bogatstvu ovog podneblja na čijim temeljima počivaju i grade se uspjesi novih generacija.

Prisutne su pozdravili predsjednik i generalni sekretar N/FSBiH Elvedin Begić i Adnan Džemidžić, a o fudbalu u našoj zemlji govorio je Mirsad Fazlagić.

Prve primjerke monografije autor Branko Tomić uručio je selektoru Prosinečkom i kapitenu Džeki.

Foto: Damir Hodžić

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije