open-navfaktor-logo
search
Bh. golgeter
Džeko: Sviđa mi se nadimak, ne osjećam teret, ovo je najbolji trener s kojim sam radio u Romi
Edin Džeko zahvaljujući transferu u Inter ponovo će imati priliku da igra Ligu prvaka.
15.09.2021. u 12:13
get url
text

Prvak Italije na startu grupne faze elitnog takmičenja dočekuje Real Madrid. Prije ovog meča, Dijamant je razgovarao za Amazon Prime i dotakao se brojnih tema, među kojima je i nadimak Sarajevski labud.

- To je nadimak koji mi se sviđa. Čuo sam ga mnogo puta u posljednjih šest godina, a u posljednjih mjesec sve više i više - rekao je Džeko.

On je govorio o igrama u Njemačkoj i Engleskoj, odnosno Wolfsburgu i Manchester Cityju.

- U Wolfsburgu nismo bili favoriti, treninzi s trenerom Magathom bili su jako teški. Na kraju je ekipa osvojila prvenstvo i to je jedino važno. City je bio jak, morao je pobjeđivati. Mancini je doveo mnogo igrača. Gotovo uvijek smo igrali s dva napadača. Igrao sam puno, ali kada nisam, pitao sam trenera zašto. Osvojili smo prvenstvo i FA Kup i samo mu se moram zahvaliti - rekao je Dijamant.

Džeko je u Cityju igrao u tandemu s Aguerom, a u Interu u vrhu napada sarađuje s Lautarom, još jednim argentinskim golgeterom.

VEZANI TEKST - Pola BiH "u mraku": Gdje gledati Ligu evropskih prvaka?
 

- Bilo mi je super s Aguerom, kao i njemu sa mnom. Lautaro je odličan igrač i nadam se da ćemo napraviti velike stvari za Inter .

Džeko je u Inter došao poslije šest godina boravka u Romi.

- Roma je teška sredina. Spalletti je jedan od najboljih trenera koje sam imao. Prvog dana nakon treninga pokazao mi je mečeve iz Cityja, govoreći o kretnjama koje nisu dobre. Puno sam radio na tome, vježbao udarce i to mi je pomoglo da budem najbolji strijelac - prisjetio se kapiten bh. reprezentacije.

Kazao je da je dva-tri puta bio u kontaktu s Interom, da ove sezone nije očekivao da će doći, ali je vidio da prvak Italije ima puno povjerenje u njega i da klub misli da još mnogo može dati.

Džeko je kazao je je Stevena Zhanga, predsjednika Intera, upoznao prije nekoliko godina u Milanu. Kineski biznismen tada ga je pitao da li može zamisliti da igra za Inter.

- Prošle godine vidio sam ga poslije meča s Interom, oni su već bili prvaci Italije. Čestitao sam mu, odgovorio mi je da mogu osvojiti Scudetto - kaže Džeko.

Za trenera Simonea Inzaghija smatra da je učinio velike stvari za Lazio, a ne osjeća teret što je stigao kao zamjena za Romelua Lukakua.

- Dao je mnogo Interu u posljednje dvije godine. Osvojio je Scudetto i napravio mnoge stvari. Ne osjećam teret, mislim samo na Inter i pomoć ekipi. Jedva čekam ponovo da zaigram Ligu prvaka - poručio je Dijamant.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.