open-navfaktor-logo
search
Bh. napadač
Džeko: Treći gol je odlučio, protiv Juventusa me ima ko zamijeniti
Dijamant je zbog prošlosezonskog crvenog kartona suspendovan u Kupu
20.01.2020. u 08:07
get url
text

Edin Džeko postigao je treći gol za Romu u nedjeljnoj pobjedi Vučice na gostovanju kod Genoe (3:1). Džekin pogodak stigao je nakon odličnog presinga i oduzete lopte ofanzivne linije Rome.

- Trener traži od nas da uvijek visoko pritišćemo. Gol je došao iz njihove greške, ali ako ne pravimo presing, ne ostvarujemo rezultat - rekao je Džeko.

Bh. golgeter se potom osvrnuo na svoj osmi ovosezonski gol u Serie A.

- Treći gol je riješio meč, ali mislim da smo općenito odigrali sjajnu utakmicu. Malo smo se patili u drugom poluvremenu, kada je Genoa dala maksimum da dođe do remija. Na kraju je odlučila naša snaga i kvalitet - veli Dijamant.

Romina pobjeda još više je dobila na značaju, ako se uzmu u obzir brojni izostanci povrijeđenih igrača.

- Sigurno bi bilo bolje da su svi na raspolaganju. Svi nam trebaju i svi trebaju biti spremni - rekao je Džeko poslije utakmice i potom se osvrnuo na utakmicu Kupa sa Juventusom koja je na rasporedu u srijedu.

- Ja ne igram, ali postoji Kalinić koji je imao dobru utakmicu u Parmi. Nadam se da će ekipa pružiti maksimum i izboriti polufinale - poručio je Džeko.

Dijamant je zbog prošlosezonskog crvenog kartona suspendovan u Kupu, ali ukoliko Roma prođe dalje, bit će u prilici da pomogne saigračima u borbi za finale. Romu poslije Kup utakmice sa Juventusom, narednog vikenda čega i gradski okršaj protiv Lazija, koji je nanizao 11 pobjeda u Serie A.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.