open-navfaktor-logo
search
Pred početak AO
Džumhur: Igrače poput Wawrinke najteže je pobijediti na velikim turnirima
Ukoliko Džumhur napravi senzaciju i eliminiše 15. nositelja, u drugom kolu igrao bi protiv boljeg iz duela Miomir Kecmanović - Andreas Seppi
19.01.2020. u 11:55
get url
text

Naš najbolji teniser i jedini bosanskohercegovački predstavnik na Austrlian Openu u prvom kolu će igrati protiv Stana Wawrinke, švicarskog tenisera koji je jednom osvajao ovaj turnir.

- Što se tiče žrijeba na Australian Openu ove godine, naravno da nikada nije dobro igrati s igračima koji su osvajali Grand Slamove i koji su među prvih 15-16 nositelja, ali je ovo ipak igrač kojeg sam uspio pobijediti dva put u tri međusobna susreta. To je igrač kojeg dosta dobro znam, ali isto tako je Grand Slam nešto drugačije, ipak je takve igrače najteže pobijediti na velikim turnirima - rekao je Džumhur pred početak prvog Grand Slama u novoj sezoni, te dodao:

- Sigurno da me očekuje težak i iscrpljujući meč, ali dobra stvar je što sam imao nekoliko mečeva prije Australian Opena. Uspio sam da uđem u turnirsku formu i ja se nadam da ću uz pomoć publike, koja me uvijek podrži u velikom broju, da napravim rezultat. Naravno da bi pojeda protiv Stana Wawrinke, koji je jednom osvojio Australian Open i koji ovdje igra jako, bila bi velika stvar. Dati ću sve od sebe i pokušati da obradujem sve Bosanse i Hercegovce. Ovo je za mene jedan dobar ispit kako bi vidio kako će ova sezona za mene krenuti i ja se nadam jednom jako dobrom meču.

Ukoliko Džumhur napravi senzaciju i eliminiše 15. nositelja, u drugom kolu igrao bi protiv boljeg iz duela Miomir Kecmanović - Andreas Seppi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.