Posljednje vijesti kažu da je među pozitivnim i hrvatski teniser Borna Ćorić.

Najbolji bh. teniser bio je u kontaktu s bugarskim igračem, ali još prošle sedmice tokom dijela Adria Toura koji se igrao u Beogradu.

- Damir Džumhur u posljednjih nekoliko dana nije bio u kontaktu sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovom. Da bi bio zaražen, morao je biti najmanje pola metra blizu i u direktnom kontaktu sa njim, što nije slučaj kada je Džumhur u pitanju - saopćeno je iz tima najboljeg bh. teniser.

- Naš teniser ne osjeća nikakve simptome i trenira normalno i redovno, a preporuka epidemiologa je da se ne mora testirati ukoliko nema simptoma - dodaje se.

PR tim najboljeg tenisera na svijetu tvrdi kako su u Zadru pozitivne tri osobe, što je poklapa sa zvaničnim informacijama iz Zdara.

- Od PR tima Novaka Đokovića dobili smo informaciju da su testirana 22 čovjeka u Zadru, koja su bila u kontaktu sa Dimitrovom, te da je njih 19 negativno, a tri pozitivno i to kondicioni trener bugarskog tenisera, zatim Borna Ćorić i kondicioni trener Novaka Đokovića - navode iz Džumhurovog tima.

Među negativnim je i brat Novaka Đokovića, Đorđe.

Cijela ekspedicija i tim Novaka Đokovića danas se vraća iz Zadra za Beograd, gdje će se donijeti odluka o tome da li će srbijanski teniser biti testiran ili ne.

Do ovog trenutka, bez obzira na pisanja pojedinih medija, nije bilo upitno održavanje egzibicije u Sarajevu, a odluka o putovanju u Banju Luku i Sarajevo, bit će donijeta tek sutra, nakon što se Đoković testira na koronu. On će to uraditi danas po dolasku u Beograd, a rezultate će saopćiti vjerovatno kasno navečer ili čak sutra.

- Damir i sam čeka konačnu odluku, a ukoliko bude potrebno da se testira, to će i uraditi. Za sada, nema potrebe za tim - navodi se na kraju saopćenja.