Fudbalska reprezentacija BiH večeras je s 3:0 poražena od Italije. Bio je to prvi poraz Zmajeva na Bilinom polju poslije skoro 1900 dana.

Kapiten Zmajeva Edin Džeko kratko je prokomentarisao večerašnji susret.

- Šta da kažem, možda je glupo reći poslije 3:0, ali prvo poluvrijeme nije loše izgledalo. Oni iz tri šanse daju tri gola, a mi smo imali dvije stopostotne šanse prije prvog gola Italije, a nismo ni šutnuli na gol. Treba i mi da se zapitamo, ako hoćemo na EURO neke stvari trebaju da se promijene. Ovakve stvari se ne smiju više dešavati, zato i jesmo peti u grupi - rekao  je Džeko za Novu BH i dodao:

- Prije svega treba dobro odmoriti glavu od rezultat. Vidjećemo s kim ćemo igrati, daleko je još uvijek baraž.

Kapiten Zmajeva uputio je i žestoku kritiku saigračima.

- Nadam se da imamo snagu za EURO, mi govorimo od utakmice do utakmice bit će bolje, a ustvari je bilo samo gore. Igrači treba da se zapitaju i kakvim klubovima igraju i zašto ne igraju, to je sami početak svega. Vidjet ćemo s kim ćemo igrati, prednost je što igramo kući, ali neće te niko pustiti lako da ih pobijediš. Ako ne daš sve od sebe, nećeš ni igrati na EP-u - naglasio je Dijamant, dodavši:

- Mislim da nema ništa s fizičkom spremom jer svi igraju, prvenstvo je davno počelo, možda se igra i previše, ali igraju i druge reprezentacije. Poslije trećeg gola utakmica je bila završena, nije se moglo ništa napraviti. Prvo poluvrijeme je bilo loše, ali šta da se radi.