open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Edin Višća: Želim postati državljanin Turske, ovo je moja druga domovina
Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler turskog Trabzonspora Edin Višća izjavio je da predano trenira i da s nestrpljenjem očekuje povratak na teren nakon višemjesečnog odsustva zbog povrede, javlja Anadolu Agency (AA).
30.11.2022. u 20:57
get url
text

Fudbaleri turskog prvaka Trabzonspora pauzu u sezoni provode u trening kampu u Antaliji, a 32-godišnji Višća izjavio je da se dobro osjeća.

- Prvi put u karijeri proživljavam ovako nešto. Već četiri sedmice dolazim na treninge. Polako sam se počeo pripremati za prvu utakmicu. Nedostaje mi teren, nedostaje mi igra s prijateljima. Nedostaje mi izlazak na teren pred navijače Trabzonspora. Veselim se izlasku na teren - kazao je Višća.

Ističući kako mu je doktor prognozirao pauzu od četiri mjeseca nakon povrede, Višća je kazao da je zadovoljan da je nakon tri i polmjeseca spreman za povratak na teren.

Objašnjavajući da je pitao doktora koliko dugo će izbivati ​​s terena tokom povrede Višća je rekao: "Doktor je rekao četiri mjeseca. Rekao sam da se vraćam za tri. Ovdje sam za 3,5 mjeseca i spreman sam. Dobio sam jako dobre poruke od svih u Trabzonsporu i iz cijele Turske."

Trabzonspor za tri i po sedmice igra derbi meč protiv Fenerbahčea, a Višća je kazao da vjeruje da neće imati problema s fizičkom spremom i da već razmišlja o toj važnoj utakmici.

- Prošle godine smo zajedno ispisali lijepu priču. Nadam se da ćemo je ponoviti i ove godine. Jaki smo, možemo pobijediti bilo koga ako smo svi zajedno. Moramo preuzeti više odgovornosti i pokazati više volje. Svi su motivirani protiv nas. Na kraju sezone vjerujem da ćemo kao Trabzonspor podići trofej kao prošle godine - kazao je Višća.

Višća je u razgovoru s novinarima u Antaliji kazao da želi postati državljanin Republike Turske. Pojasnio je da je o tome razmišljao i dok je igrao za Bašakšehir, ali da to nije mogao učiniti, jer je igrao za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

- Mislim da ću to uraditi u budućnosti. Želim raditi u Turskoj u budućnosti. Ovo je moja druga domovina, tako je osjećam. Mnogo toga sam ovdje postigao. Želim postati državljanin Turske i vidim svoj život ovdje u budućnosti - kazao je Višća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.