Potraga za nestalima

Ekshumacija u Mostaru bez rezultata

Objavljeno: 12.09.2019. u 16:43 Autor: A. B. Š.

Kako saznajemo, isti svjedok koji je dao informaciju tragom koje se vršila ekshumacija u Mostaru, dao je informaciju i za područje Nevesinja, gdje jučerašnje iskopavanje, također nije dalo rezultate

FOTO: A. BEČIĆ ŠUTA

Potraga za posmrtnim ostacima žrtava ubijenih u prošlom ratu na lokalitetu Rudnik u Mostaru danas je okončana bez rezultata.

- Ekshumacija je danas završena, ali grobnica za koju se sumnjalo da se tu nalazi nije pronađena. Informacija se pokazala netačnom - potvrdila je glasnogovornica Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine Emza Fazlić.

Kako saznajemo, isti svjedok koji je dao informaciju tragom koje se vršila ekshumacija u Mostaru, dao je informaciju i za područje Nevesinja, gdje jučerašnje iskopavanje, također nije dalo rezultate.

Ekshumacija se sedam dana vršila po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH. Pretpostavljalo se kako bi se mogla naći masovna grobnica sa žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje se vode kao nestale, a koje su nastradale 1993. godine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije