Elvir Rahimić, proslavljeni nogometni reprezentativac BiH, i ove godine prigodnom donacijom obradovao je djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, štićenike Udruženja porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih i iziječenih sa područja Tuzlanskog kantona.

- Elvir Rahimić dugogodišnji je prijatelj i pokrovitelj Udruženja "Pipol"  na čemu mu iskreno zahvaljujemo. Rahimić  bio je jedan od prvih individualnih donatora u realizaciji projekta adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje se od početka 2017.godine odvija kompletno bolničko liječenje djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona, dijela Brčko distrikta BiH i RS-a – izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja "Pipol".

Navodi da je Rahimić ranije podržavao i projekte ljetne i zimske rehabilitacije za djecu i mlade izliječene od raka.

- Ovogodišnjom donacijom postao je jedan od generalnih pokrovitelja projekta "Svjetlo nakon mRAKa" , u okviru kojeg će se održati trodnevna ljetna rehabilitacija za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, u pratnji članova porodice - kazala  je Saračević. 

U ime djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona, članova njihovih porodica i u ime Udruženja "Pipol" legendi bosanskohecegovačkog fudbala koji uskoro stiče i profesionalnu licencu za nogometnog trenera, stihovima je zahvalila djevojčica Lejla Karić.