open-navfaktor-logo
search
Stoper Dinama
Emir Dilaver otkrio svoje ambicije kada je riječ o nastupu u dresu Zmajeva
Emir Dilaver, za razliku od Hajrovića i Gojaka, nikada nije nastupio u dresu Bosne i Hercegovine, iako je u njoj rođen
06.11.2018. u 08:25
get url
text
Emir Dilaver

Zagrebački Dinamo igra sjajno ove jeseni. Osim što dominiraju u 1. HNL, gdje su vodeći sa 33 boda, izabranici Nenada Bjelice prvi su i u grupi D Evropske lige sa maksimalnih devet bodova.

Za dugo očekivano evropsko proljeće Modrima je potreban samo tek bod u preostala tri susreta, no jasno je da prvaci Hrvatske već u četvrtak žele ispuniti i tu misiju.

Na rasprodati Maksimir stiže Spartak iz Trnave, kojeg su Izet Hajrović, Amer Gojak i njihovi saigrači u prošlom kolu savladali sa 2:1 nakon preokreta.

Dinamo će i u 4. kolu Evropske lige biti favorit. Prema kladionici MOZZART kvota na pobjedu Dinama iznosi 1.25, na remi je 5.80, dok se pobjeda Dinama nudi kvota 12.00.

MOZZART je ponudio još niz drugih opklada za ovaj meč, a izdvaja se opcija Oba tima daju gol (GG) sa kvotom 2.40. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj susret.

Osim dvojice spomenutih fudbalera izuzetno bitan i važan je treći Bosanac u Dinamovom rosteru Emir Dilaver, koji za razliku od Hajrovića i Gojaka nikada nije nastupio u dresu Bosne i Hercegovine, iako je u njoj rođen.

- Rođen sam u BiH, ali nisam izvadio državljanstvo. Kada bih to sada želio, morao bih vratiti austrijsko, a to sada ne želim. Postoji mogućnost dvojnog državljanstva, ali zato bih se morao ispisati iz državljanstva BiH, potom predati u Austriji zahtjev za dvojnim državljanstvom te na kraju podnijeti i novi zahtjev za državljanstvom BiH. A to mi je sve u ovom trenutku malo komplicirano, jednostavno nemam vremena za rješavanje te papirologije - kazao je Dilaver za Index.

Navodno ga prati i Robert Prosinečki što Dilaveru, koji je priznao da je gotovo precrtao mogućnosti reprezentativne avanture, otvara nove mogućnosti sljedećeg proljeća.

- Lijepo je znati da sam na radaru selektora Prosinečkog. Ne znam postoji li mogućnost da se ovo s dobijanjem dvojnog državljanstva nekako ubrza, možda neko u N/FSBiH zna više o tome. Naravno da bih želio igrati za Bosnu i Hercegovinu, kako ne bih? - naglasio je na kraju komandant Dinamove odbrane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.