Odlazi u Belgiju

Emotivan oproštaj Mujakića: Bordo braćo, vidimo se na tribinama

Objavljeno: 19.05.2019. u 13:19

Odlazim iz Sarajeva, ali Sarajevo nikad neće otići iz mene, poručio je Mujakić

FOTO: FK Sarajevo

Defanzivac Sarajeva i mladi bh. reprezentativac Nihad Mujakić odigrao je posljednji meč na Koševu u dresu Sarajeva.

Njemu je prije meča protiv Zvijezde 09 u kojem je Bordo sastav slavio sa 4:0 i osvojio titulu, uručena nagrada "Ismir Pintol".

Mujakić odlazi u Belgiju. U nastavku obećavajuće karijere branit će boje Kortrijka.

- Svakoj priči jednom dođe kraj, iz svakog sna se jednom probudiš, a nakon nekog vremena se možda i ne sjećaš šta si sanjao, koliko god je taj san bio lijep. Ja imam sreću da otvorenih očiju sanjam svoje sne i znam da se nikad neću probuditi iz ovog sna. Svoj vrhunac karijere, iako mi je 21 godina, već sam doživio sa svojim voljenim klubom - poručuje Mujakić.

- Kada sam prvi put u svom životu obukao bordo majicu, znao sam šta želim i ta želja me je vodila kroz cijeli život, koji nije bio nimalo lagan. Gledao sam mnoge generacije kako se bore za bordo grb i maštao da jednog dana i ja čujem huk sa tribina, mašta i sanjao i danas dosanjao sve. I huk sa tribina i skandiranje i tugu i ogromnu radost. Moje Sarajevo, moja ljubav, moja braća i ja slavimo duplu krunu. Nemam dovoljno riječi da opišem koliko sam ponosan na svakog suigrača, na svakog navijača, koji nas je sa tribina bodrio tokom sezone, po kiši, po suncu, po vjetru i na kraju smo zajedno uspjeli da ispišemo historiju FK Sarajevo - dodaje Mujakić.

- Odlazim ponosan i sretan što sam dio bordo porodice i sve što se desi u budućnosti, bit će neuporedivo sa osjećajem koji živim posljednjih dana, sa obim osjećajem ponosa, ljubavi, neizmjerne sreće... Sve sam ti dao voljeno moje Sarajevo, a ti si mi sve vratio na najljepši mogući način. Odlazim iz Sarajeva, ali Sarajevo nikad neće otići iz mene i jednog dana ću se vratiti da još jednom čujem huk sa tirbina i zagrlim bordo porodicu. Do tada, koji god dres da budem nosio ispod njega će biti majica sa grbom jedinog kluba kojeg volim svim srcem, a tebe volim Sarajevo, ti to znaš i tako će biti dok god budem živ. Hvala Vam na svemu bordo braćo i vidimo se na trbini sa zastavom u rukama - poručio je mladi defanzivac.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije